torsdag 11. september 2014

Oppdrag Breiva

I høsten første samlingsuke dro klassen ut på tur for å gjøre oss noen tanker og få inspirasjon til hvordan vi kan tenke nytt i forhold til undervisnings - og arbeidsmetoder i skolen. Jeg tror det å flytte undervisningen ut i blant kan være både morsomt og lærerikt for elevene, og ikke minst gi en viktig variasjon til den tradisjonelle klasseromsundervisningen. Ute kan man arbeide på flere måter, og det er bare fantasien som setter grenser egentlig. Jeg tenker at elevene kan ta bilder ute og for eksempel lage bildefortellinger, collager, plakater i for eksempel Scribus, bruke bildebehandlingsprogram, bli inspirert, skrive eller fortelle om det de har sett og opplevd, eller rett og slett bruke skogen til å dramatisere et eventyr. Ved å bruke naturen kan man enkelt få inn mange av læringsmålene og de grunnleggende ferdighetene.

Jeg leste nylig en artikkel fra en privatskole i USA der de testet ut en ny undervisningsmetode med mål om å ta elevene ut av klasserommet for å lære. Halve undervisningstiden foregikk i lokalsamfunnet, og andre halvdelen i klasserommet. Når elevene var ute av klasserommet kunne de for eksempel være ute i naturen og observere, ta bilder med smarttelefon for så å dra på nettkafeer for å finne ut mer informasjon om det hadde sett på. De kunne også besøke museumer for så å skrive om noe derfra etterpå. Jeg tror at vi fremover bør tenke mer alternativt i forhold til undervisning og fokusere mer på variasjon. Bruken av digitale læringsverktøy vil også være viktig å ta mer inn i skolen da det både er en av de fem grunnleggende ferdighetene, og fordi vi lever i et samfunn som blir mer og mer digitalisert. 


3 kommentarer:

  1. Hei Ane.
    Helt enig i at vi må bruke mer tid på læring/undervisning utenfor klasserommet. Verden er stor, og bare man tør å trø over dørstokken finner vi et hav av muligheter for å variere og tilpasse mye mer enn det som ser ut til å være normalen i dagens skole.

    SvarSlett
  2. Fine bilder som utdyper teksten. Godt og positivt reflektert. Interessant med den skolen i USA. Lenke?

    SvarSlett
  3. Her er lenke til artikkelen om skolen i USA

    http://www.rb.no/teknofil/article7572390.ece

    SvarSlett