søndag 12. oktober 2014

eTwinning

Sist samlingsuke ved UIN i norsk2 faget ble vi presentert for eTwinning. Jeg hadde ikke hørt om eTwinning tidligere, men synes det virket som en veldig bra side for samarbeid mellom skoler i Europa. eTwinning er en gratis og ikke minst trygg plattform for medarbeidere i skolen, og her kan man dele ideer, kommunisere, ha samarbeidsprosjekter og være en del av et stort og spennende læringsfellesskap ved bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi.  

Under samlingen fikk vi se en film om en norsk 4 klasse som samarbeidet med en klasse fra Irland. Her hadde elevene et felles prosjekt om julen, og de delte arbeid med hverandre. De norske elevene laget en PowerPoint presentasjon og en bildefortelling om julen, og sang inn en julesang som ble filmet og sendt til de irske elevene. Elevene laget i tillegg et intervju til og intervjuet de irske elevene over skype. Jeg tenker at det er utrolig mye læring i et slikt prosjekt. Elevene får øvet seg veldig mye i både engelsk uttale og skriftspråk, og det arbeide de gjorde fikk en større betydning fordi de viste at de irske elevene skulle lese og se det arbeidet de hadde gjort. En kunne se på filmen at elevene syntes det var veldig gøy å samarbeide med elever fra et annet land, og en kunne se at elevene ble veldig motiverte. 

Så les mer om eTwinning og registrer deg her  
 

3 kommentarer:

  1. Veldig spennende arbeidsmåte. Tenker det må være veldig motiverende for elevene å jobbe på en slik måte, og da kanskje spesielt på en slik måte som vi så i videoen, at de samarbeider med noen fra et annet land. De lærer seg at det de sier og skriver, må være nøye planlagt, slik at de andre forstår hva de mener. Altså vil de øke mottakerbevisstheten. Syns dette er veldig inspirerende, og man må jo bare håpe at man selv tørr å prøve på at slikt prosjekt.

    SvarSlett
  2. Ja jeg er helt enig i at dette må være en veldig motiverende arbeidsmetode for elevene. Det at det de gjør på skolen får en betydning, er viktig både for elevenes interesse for læringsarbeidet, og læringsutbytte. Det finnes så mange muligheter "der ute" som vi som lærere kan ta i bruk i undervisningen vår, det handler som du sier bare om å tørre å ta i bruk noe nytt:)

    SvarSlett
  3. eTwinning må være supert til autentisk læring. Jeg har kjent konseptet i mange år. Merkelig at så få norske skoler/klasser er med.

    SvarSlett