mandag 27. oktober 2014

Padlet

Padlet er et gratis samskrivingsprogram som er enkelt tilgjengelig på nett, og som ikke krever noen form for installasjon. For å bruke Padlet oppretter man en bruker og en får da tilgang til en slags oppslagstavle som kan utformes slik en ønsker med bilder, tekst og farger. En kan så bruke oppslagstavlen til å dele informasjon, bilder, filmer, ha idemyldring, gi beskjeder, jobbe med fagstoff, gruppearbeid og liknende. Det kan være lærer som deler informasjon med elever, eller at elever deler informasjon med hverandre. Veggen kan publiseres eller deles hvis man ønsker det.  



Jeg har testet ut Padlet og laget et lite eksempel på hvordan Padlet kan brukes i skolen, se her.

2 kommentarer:

  1. Godt eksempel på hvordan Padlet kan brukes i arbeid med et faglig emne. Tenker du deg at alt elevene finner frem til og produserer skal presenteres på Padleten, eller skal skal de også gjøre, skrive, tegne, lage noe annet?

    SvarSlett
  2. I denne sammenhengen tenkte jeg at elevene for eksempel kunne ha jobbet med ulike planeter i grupper, der gruppen skriver et "innlegg" på Padleten. Her skrive litt om den planeten de har fått utdelt, og legge ut et bilde/film av planeten. Slik at tilslutt vil klassen ha delt sine funn og tekst/stikkord på Padleten om planetene, og fått en felles oversikt. Det hver gruppe har funnet ut kan jo presenteres for de andre i klassen ut fra Padleten, eller det kan lages andre produkter i tillegg og jobbes tverrfaglig.

    SvarSlett